Ndër të gjitha përfitimet shëndetësore të kalciumit, më të rëndësishme, janë ato që ndihmojnë në ruajtjen e shëndetit të kockave dhe të dhëmbëve, si dhe parandalimin e kancerit të zorrës së trashë dhe zvogëlimin e obezitetit.
Është lehtësisht i disponueshëm në qumësht dhe nënprodukte të qumështit si, djathi dhe kosi. Për më tepër, arrat, salmoni i konservuar dhe farat janë burime të mira të kalciumit. I pasur me kalcium është po ashtu edhe brokoli.
Më poshtë disa nga përfitimet shëndetësore të këtij minerali që përbën 2% të peshës sonë trupore.
PËRFITIMET SHËNDETËSORE TË KALCIUMIT
• Forcon kockat
• Menaxhon peshën
• Mbron muskujt e zemrës
• Ndalon kancerin e zorrës së trashë
• Redukton depresionin
• Parandalon gurët në veshka
• Kontrollon presionin e gjakut
• Mbron dhëmbët
NDIQE LIVE "PANORAMA TV" © Panorama.al