Pastrimi i gjakut ndihmon organizmin në largimin e baktereve, virozave, infeksioneve në mënyrë shumë efektive.
Dy organet kryesore që kryejnë funksionin e pastrimit të gjakut nga toksinat janë veshka dhe mëlçia.
Mëlçia largon substancat e dëmshme nga gjaku ndërsa veshkat parandalojnë akumulimin e mbetjeve dhe lëngjeve në trup. Ato filtrojnë papastërtitë dhe ndihmojnë në pastrimin e gjakut.
Ndër produktet më të mira që ndihmojnë në pastrimin e gjakut janë padyshim bimët dhe barishtet.
Në artikull do t’ju listojmë disa nga barishtet më të mira, të cilat gjenden lehtësisht në treg të freskëta apo disa prej tyre edhe në pikat e shitjes së bimëve medicinale që ndihmojnë në pastrimin e gjakut.
Rradhiqja
Gjethet e rradhiqes përmbajnë antioksidantë që ndihmojnë në pastrimin dhe largimin e toksinave nga gjaku.
Rrënjët dhe gjethet e rradhiqes çmohen për vetitë e tyre në trajtimin e problemeve të veshkave dhe mëlçisë.
AgroWeb.org ju këshillon që rradhiqet t’i konsumoni të ziera si sallatë me limon e vaj ulliri por mund t’i konsumoni edhe si lëng duke zierë disa gjethe rradhiqesh në një filxhanë çaji me ujë.
Majdanoz
Majdanozi është një pastrues i shkëlqyer i gjakut me veti diuretike që ndihmojnë në largimin e e shpejtë të mbetjeve ushqimore nga organizmi.
Në mënyrë të veçantë, majdanozi ndihmon në eliminimin e toksinave dhe reudktimin e efekteve helmuese të shkaktuara nga metalet e rënda.
Gjithashtu, majdanozi ka një efekt mbrojtës për mëlçinë duke ndihmuar në mirë funksionimin e saj. Nga ana tjetër ai parandalon problemet dhe dëmtimin e mëlçisë.
Hithra
Janë ndër barishtet më të vyera që natyra i ka dhuruar njeriut.
E pasur në vlera ushqyese dhe vlera shëndetësore gjithashtu, hithra qendron në majën e piramidës së barishteve që ndihmojnë për pastrimin e gjakut.
Konsumojeni hithrën në formën e çajit por edhe të sallatës gjithashtu.
Mjafton t’i zieni dhe t’i përdorni si sallatë ndërkohë që lëngun e tyre e konsumoni si çaj.
Gjembgomari
Gjembgomari është përdorur të paktën prej 2 mijë vitesh për qëllime mjekësore.
Kjo bimë fantastike ka veti të forta antioksiduese dhe anti inflamatore dhe është njohur gjerësisht për aftësinë e saj në largimin e toksinave nga mëlçia.
Gjembgomari konsumohet në formën e çajit, ku për një filxhan çaji me ujë vendosen për të zierë dy lugë çaji me gjembgomari të thatë.
Laboti
Gjethet e labotit të egër kanë veti pastruese për organizmin.
Lëngu i përftuar prej tyre është i rëndësishëm për pastrimin e gjakut.
Mjaftojnë katër deri në pesë gjethe të labotit të egër për të shfrytëzuar lëngun dhe pastruar gjakun./AgroWeb.org
NDIQE LIVE "PANORAMA TV" © Panorama.al