Rrushi është një nga frutat e preferuar të verës dhe i pasur me lëndë ushqyese për organizmin.
Ajo që shumë njerëz nuk e dinë është se farat e rrushit janë po aq të dobishme, pasi janë të pasura me antioksidantë dhe ofrojnë shumë për shëndetin tonë.
Shikoni më poshtë tre arsye për të mos i hedhur farat e rrushit herën tjetër…
1. Ndihmojnë në pastrimin e gjakut
Falë përmbajtjes së tyre të lëndëve ushqyese dhe antioksidantëve, farat e rrushit mund të ndihmojnë gjithashtu në pastrimin e gjakut duke hequr substancat e mbeturinave nga ilaçet dhe elementët e tjerë të dëmshëm që grumbullohen në gjak.
2. Kanë veti antibakteriale dhe anti-inflamatore
Vetitë e tyre antibakteriale mund të pengojnë rritjen e mikrobeve, të parandalojnë dhe trajtojnë lloje të ndryshme infeksionesh. Ata gjithashtu kanë një efekt anti-inflamator që mund të ndihmojë në uljen e ashpërsisë së çrregullimeve
3. Mbrojnë mushkëritë
Veprimi antibakterial dhe antihistaminik i farave të rrushit lufton alergjitë, duke forcuar dhe mbrojtur mushkëritë tuaja për të parandaluar infeksionin dhe sëmundje të tjera që mund të ndërhyjnë në funksionin e tyre.
NDIQE LIVE "PANORAMA TV" © Panorama.al