Nga pastrimi i gjakut te mbrojtja e mushkërive, ja pse duhet t’i hani farat e rrushit

Aug 29, 2024 | 9:19
SHPËRNDAJE

Rrushi është një nga frutat e preferuar të verës dhe i pasur me lëndë ushqyese për organizmin.

Untitled-1-Recovered(20170801121331) (1)

Ajo që shumë njerëz nuk e dinë është se farat e rrushit janë po aq të dobishme, pasi janë të pasura me antioksidantë dhe ofrojnë shumë për shëndetin tonë.

Shikoni më poshtë tre arsye për të mos i hedhur farat e rrushit herën tjetër…

1. Ndihmojnë në pastrimin e gjakut

Falë përmbajtjes së tyre të lëndëve ushqyese dhe antioksidantëve, farat e rrushit mund të ndihmojnë gjithashtu në pastrimin e gjakut duke hequr substancat e mbeturinave nga ilaçet dhe elementët e tjerë të dëmshëm që grumbullohen në gjak.

2. Kanë veti antibakteriale dhe anti-inflamatore

Vetitë e tyre antibakteriale mund të pengojnë rritjen e mikrobeve, të parandalojnë dhe trajtojnë lloje të ndryshme infeksionesh. Ata gjithashtu kanë një efekt anti-inflamator që mund të ndihmojë në uljen e ashpërsisë së çrregullimeve

3. Mbrojnë mushkëritë

Veprimi antibakterial dhe antihistaminik i farave të rrushit lufton alergjitë, duke forcuar dhe mbrojtur mushkëritë tuaja për të parandaluar infeksionin dhe sëmundje të tjera që mund të ndërhyjnë në funksionin e tyre.

NDIQE LIVE "PANORAMA TV" © Panorama.al

Te lidhura